2017. augusztus 22., kedd

Az MMA és a Filmalap együttműködik a magyar nemzeti filmvagyon megőrzéséért



A Magyar Nemzeti Filmalap és a Magyar Művészeti Akadémia együttműködési keretmegállapodást kötött a nemzeti filmvagyon és a mozgóképkultúra értékeinek hosszú távú megőrzésére, restaurálására és terjesztésére.

A 2017. augusztus 22-én aláírt együttműködési megállapodás keretében a Magyar Művészeti Akadémia hozzájárul a Filmalap igazatóságaként működő Magyar Nemzeti Filmarchívum hosszútávú filmdigitalizálási és felújítási programjához. A Filmarchívum archív filmrészleteket bocsát rendelkezésre az MMA által készített portréfilmekhez.

A megállapodás legfőbb célja a magyar filmművészet kiemelkedő értékeinek megőrzése, korszerű restaurálása, hatékony belföldi és nemzetközi megismertetése. Az együttműködés szorgalmazza a különböző filmszakmai programok, rendezvények előkészítésében és megvalósításában való részvételt, továbbá filmszakmai kiadványok közös megjelentetését.

A Magyar Művészeti Akadémia az együttműködési megállapodás keretében elsőként Fábri Zoltán életművének digitális felújításához járul hozzá. A két szervezet emléktáblát állít Fábri Zoltán emlékére, amelyet a „100 éves a Filmgyár” rendezvény keretében közösen avatnak fel 2017. szeptember 7-én.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése